Üsküdar artık FEDEK akreditasyonuna sahip

Eğitimde kaliteyi ilke edinen Üsküdar Üniversitesi 3 gün süren FEDEK değerlendirmesini başarıyla tamamladı. Psikoloji Türkçe-İngilizce, Moleküler Biyoloji ve Genetik Türkçe-İngilizce ve Felsefe bölümleri artık FEDEK akreditasyonuna sahip bölümler oldu.

2009 yılında kurulan ve Türkiye’de Fen – Edebiyat fakültelerinde öğretimin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarını sürdüren FEDEK (Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) Üsküdar Üniversitesini de değerlendirdi.

Psikoloji Türkçe-İngilizce, Moleküler Biyoloji ve Genetik Türkçe-İngilizce ile Felsefe bölümleri öğretim programlarını inceleyen FEDEK bu bölümleri akredite etti.

İlgili bölüm başkanları, fakülte dekanları, rektör yardımcıları ve idari direktörlüklerin hazır bulunduğu değerlendirme, 11 ana madde ve alt başlıklarında gerçekleştirildi.

Değerlendirme sonunda Üsküdar Üniversitesinin ilgili bölümleri FEDEK akreditasyonuna dâhil edildi.