Üsküdar Üniversitesi, ECNS Kongresi’ne katıldı

Üsküdar Üniversitesi heyeti, ABD’de gerçekleştirilen ECNS Kongresi’ne katıldı. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Kemal Arıkan, Prof. Dr. Sermin Kesebir ve Doç. Dr. Barış Metin’in katıldığı kongrede, “Gamma Oscillations As A Biomarker In Psychiatric Disease” başlıklı oturum, Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın başkanlığında gerçekleşti. ECNS ödül kurulu tarafından Doç. Dr. Barış Metin’e “Genç Araştırmacılar” ödülü takdimi de yapıldı.

Pittsburgh Üniversitesi Üniversite Kulübü’nün düzenlediği ECNS Kongresi, 5-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti. Üsküdar Üniversitesi öğretim üyelerinin de katıldığı kongrede Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Gamma Oscillations As A Biomarker In Psychiatric Disease” oturumunun başkanlığını gerçekleştirdi.

Üsküdar ÜniversitesiPsikiyatride EEG kullanımına dikkat çekildi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın başkanlığında gerçekleşen oturumda; Psikiyatri ve Nöroloji ile birlikte özellikle psikiyatride EEG kullanımının üzerinde duruldu.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ABD FDA kurumu tarafından DEHB kullanımında onaylanan EEG’nin gelecekte duygu durum bozuklukları ve bipolar bozukluklarla ilgili biyobelirteçlerde kullanımı olacağını söyledi.

Tarhan, bu hastalıkların tedavisinde FDA’nın onaylayacağı biyobelirteçlerin ileriki süreçte bulunacağını belirtti.

Doç. Dr. Barış Metin’e “Genç Araştırmacılar” ödülü verildi

Öte yandan ECNS ödül kurulu, Doç. Dr. Barış Metin’e, “Genç Araştırmacılar” ödülü takdim etti.

Hem psikiyatrik hastalıklarda hem de komadaki hastalarda EEG çekiminin önemine dikkat çekilirken, beyin bilgisayar ara yüzü üzerine çeşitli konuşmalar da yapıldı.

Hastalıkların beyinde ne gibi EEG değişimi yaptığı ve bunların nasıl göründüğünün de tartışıldığı kongrede duygu durum bozukluklarının nörogörüntülemesi de ele alınan başlıklar arasında yer aldı.