Uluslararası öğrenciler için eğlenceli oryantasyon

2018-2019 eğitim öğretim yılında Üsküdar Üniversitesine yerleşen Uluslararası öğrencilere yönelik yapılan oryantasyon programı Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinlikte ilk olarak akademik kadro bölümlerini tanıtıldı.

Öğrencilere ders içerikleri, işleyiş şekilleri konularında bilgiler verdi. Sonrasında Uluslararası İlişkiler Direktörü Emre Üçsular öğrencilere ikamet, oturma izni, İstanbul Kart gibi konularda bilgiler vererek, öğrencilerin kafasındaki soru işaretlerini gidermeye yönelik açıklamalarda bulundu.

Daha sonra Öğrenci İşleri, Bilgi Teknolojileri,  Kütüphane Dokümantasyon Direktörlüğü, Kariyer Merkezi Direktörlüğü, Kurumsal İletişim, Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü öğrencilere birimleri hakkında bilgiler vererek öğrencilere üniversitenin imkânlarını anlattı.

"İstanbul'u bilmeyen ve gezmeyen öğrencimiz kalmayacak"

Sağlık, Kültür ve Spor Direktörü Özcan Demir, Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü'nün düzenlediği İstanbul'un tarihi yerlerine yapılacak olan geziler sayesinde “İstanbul'u bilmeyen ve gezmeyen öğrencimiz kalmayacak” dedi.

Etkinlik sonrasında Uluslararası öğrencileri tanıştırmak adına Merkez Yerleşke terasında barbekü partisi düzenlendi.

Öğrencilere müzik eşliğinde eğlenceli bir tanışma ortamı sunuldu.