G20-N20 Zirvesi’nde Üsküdar Üniversitesi Rüzgarı!

Türkiye’yi G20 Zirvesi’nde temsil eden ilk ve tek Türk üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, Japonya’da G20 Liderler Zirvesi kapsamında Neuroscience 20 Zirvesi’ne katıldı. Beyin ve omurga sağlığı girişimlerinin değerlendirildiği zirvede Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Türk Beyin Projesi: Psikyatride Duyarlı Tıp” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Türkiye’yi G20 Zirvesi’nde temsil eden ilk ve tek Türk üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, bu yıl Japonya’nın Osaka şehrinde düzenlenen G 20 Liderler Zirvesi kapsamında Neuroscience 20 Zirvesi’ne katıldı.

Beyin ve omurga sağlığı girişimlerinin değerlendirildiği zirve, 27-28 Haziran 2019 tarihlerinde Osaka Üniversitesi Nakanoshima Konferans Salonu’nda yapıldı. Üsküdar Üniversitesi ve uygulama ortağı NPİSTANBUL Beyin Hastanesinden Prof. Dr. Nevzat Tarhan beyin ve omurga sağlığı girişimlerinin değerlendirileceği zirvede sunum yaptı.

Türk Beyin Projesi: Psikiyatride Duyarlı Tıp

Üsküdar Üniversitesi Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Türk Beyin Projesi: Psikiyatride Duyarlı Tıp” başlıklı bir sunum yaptı. Hassas tıbbın “doğru tedaviyi doğru zamanda doğru kişiye ulaştırmak” olarak tanımlandığını belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, psikiyatride duyarlı tıp çalışmalarına ilişkin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve ekibi biyolojik, psikolojik ve sosyo-kültürel değişkenlere dayalı daha kesin teşhis kategorileri üzerinde yaptıkları çalışmalar konusunda bilgileri de paylaştı. Söz konusu çalışmalar, bazı şizofreni, bipolar bozukluk veya otizm vakalarını açıklayan ilgili beyin devrelerindeki spesifik mutasyonları inceliyor.

Nörolojik, nöro-psikiyatrik, zihinsel ve omurga rahatsızlıkları olan hastalar için hızla yeni tanı ve tedavi edici yöntemleri tanıtmak amacıyla düzenlenen 6. Nörobilim G20 Zirvesi’nde, G20 ülkeleri arasında “beyin ve omurga girişimleri” hakkında global fikir birliği ve ortaklıklar inşa edilmesi hedefleniyor.

Neuroscience 20 / N 20 Zirvesi nedir?

G 20 Liderler Zirvesi kapsamında düzenlenen “Dünya Beyin Girişimi Zirvesi” olarak da adlandırılan Neuroscience 20 / N 20 Zirvesi, dünyanın en iyi bilim insanlarını, mühendislerini, hekimlerini, cerrahlarını, endüstri liderlerini, akademik kurumlarını, kar amacı gütmeyen kurumlarını ve devlet kurumlarını buluşturuyor. G20 ülkeleri arasında ve dünya çapında devam eden ve yaklaşmakta olan beyin ve omurga girişimlerinde nörolojik bozuklukları olan hastalar için hızlı klinik çözümler sunmak amacıyla bir araya getirmeyi hedefliyor.